Arjowiggins lanserar papper skyddade av Biomaster antimikrobiell teknologi

Publish date: 20 maj 2021

Arjowiggins Group Ltd, den globala tillverkaren av kända varumärken inom papper, har lanserat en antimikrobiell ytbehandling för pappersprodukter med Biomaster-teknologi. I oberoende tester enligt ISO 21702 såg man en minskning av humant Coronavirus på pappersytan inom så lite som en timme. Den nya antimikrobiella lösningen från Arjowiggins hämmar proaktivt tillväxten av skadliga mikroorganismer under produktens avsedda livslängd

Lösningen tillsätts pappersprodukter under tillverkningen för att säkerställa att partiklarna är mer koncentrerade till pappersytan och stoppar celltillväxt eller inaktiverar mikroorganismer som kommer i kontakt med produktens yta. Tester utförda av papperstillverkaren visade att deras nya antimikrobiella teknik hämmade bakterietillväxt, inklusive MRSA och E.coli, med upp till 99% under en 24-timmarsperiod och en minskning på över 93% av humant Coronavirus, på bara en timme.

Ytbehandlingen är särskilt fördelaktig där papper hanteras av flera personer eller där det finns risk för mikrobiell spridning, i hygienkritiska miljöer som på sjukhus, klassrum, samt restauranger och hotell. Det ger också mervärde för ett antal applikationer, inklusive förpackningar, leveranssedlar, medicinska recept, restaurangmenyer, visitkort och säkerhetspapper för pass, valsedlar eller checkar.

Gael Depres, central forsknings- och utvecklingschef på Arjowiggins, förklarar: ”Idén att utveckla en antimikrobiell ytbehandling av pappersprodukter kom till i början av pandemin när vi som företag ville spela vår roll under krisen och därefter. Ytbehandlingen hämmar enbart tillväxten av mikroorganismer och påverkar inte våra pappers egenskaper, som därför kan användas för tryck med samma precision och kvalitet som våra produkter är kända för, utan att påverka färg, utseende, återvinningsmöjligheter eller hållbarhet.”

Sandrine Garnier, Managing Director för Addmaster, kommenterar: ”Vår antimikrobiella Biomaster-tillsats ger en andra försvarslinje mot skadliga bakterier. Vi använder silverjonteknik, som är naturligt antibakteriell, och erbjuder på så sätt en kraftfull och långvarig barriär mot skadliga bakterier. Det minskar den mikrobiella belastningen på ytor och göra produkten mer hygienisk.”

Arjowiggins nya antimikrobiella lösning finns redan tillgänglig i hela deras Security Papers-sortiment och finns nu även tillgänglig på begäran i hela sitt sortiment av obestrukna Creative Papers, inklusive HP indigo och torra tonerprodukter för digitala utskrifter. Den är också kompatibel med alla trycktekniker, inklusive varmfoliering.

För ytterligare information besök företagets hemsida.

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat. 

Presskontakt Addmaster 
Sandrine Garnier, verkställande direktör, sandrine.garnier@addmaster.co.uk, 
+44 (0) 7949 841 497

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, press officer, 
kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster 
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla applikationer. 
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection skicka e-post till 
info@addmaster.co.uk eller besök www.addmaster.co.uk.

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.