Biomaster-skyddade Ammique sängar stödjer Terra Carta för hållbara verksamheter

Publish date: 29 jul 2021

Ammique®, tillverkare av ”världens mest tekniskt avancerade säng” med Biomaster antimikrobiellt skydd, stödjer nu officiellt Terra Carta (https://www.sustainable-markets.org/terra-carta/) – manifest som sätter hållbarhet i centrum för den privata sektorn. Terra Carta lanserades av HRH Prinsen av Wales den 11 januari 2021 och listar 10 fokusområden för decenniet mot en inkluderande, gynnsam och hållbar framtid. Ammique® har lovat att stödja Terra Carta, dess principer och målsättningar, som kompletterar företagets befintliga hållbarhetsåtaganden.

Marlene Greenhalgh, medgrundare och VD för Ammique Ltd. förklarar: ”Att bekämpa klimatförändringarna kräver djärva och snabba förändringar. Ingen enskild enhet eller företag kan uppnå detta på egen hand. Vi kan fortsätta att konkurrera, eller så kan vi välja att samarbeta. Vi anser att samarbete är det enda hållbara sättet att lösa gemensamma problem som påverkar oss alla, och vi är glada över att vara en del av HRH Prince of Wales Terra Carta-initiativ.”

”Vi har alltid aktivt sökt samarbete med likasinnade och företag, som teamet på Addmaster, som liksom vi är fast beslutna att förändra hur affärer görs och hur vi kan använda jordens resurser på ett så hållbart sätt som möjligt, tillägger hon. 

”Vi är glada över att Ammique nu stödjer Terra Carta och ser att vi som företag har samma fokus på hållbarhet. En säng med antimikrobiellt skydd kommer, förutom att vara hygienisk, också att hållalängre och ha en minskad miljöpåverkan. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete tillsammans med Ammique”, säger Ulrika Björk VD Polygiene Group.

Ammique® är ett ergonomiskt konstruerat sömnsystem som följer kroppens konturer och ger ett effektivt stöd oavsett form eller rörelsemönster. De inbyggda plastkomponenterna är utformade med hygien i fokus och har Biomaster antimikrobiellt skydd som garanterar att sängen förblir fräsch, trots år av användning. Sängarna har livsidsgaranti, och Biomasters inbyggda antimikrobiella skydd, hämmar tillväxten av mikroorganismer och luktskapande bakterier. Varje säng innehåller också teknologin, Verimaster som säkerställer att varje säng är Biomaster-behandlad. Teknologin fungerar även som en kvalitetskontroll, och är ett effektivt verktyg för att upptäcka förfalskningar.

År 2020 var Ammique®-sängar finalist i kategorin Best of British Product Design efter en årlig landsomfattande uttagning för att hitta de mest inflytelserika formgivarna, arkitekterna, hotellägarna och leverantörerna som är verksamma i Storbritannien.

För att ta reda på mer besök Ammiques webbplats.

British Addmaster Holdings Limited är ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialist-kompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för denna typ av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen samt i sjukhusmiljöer och mer.

 

Presskontakt

Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, press officer, 
kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla tillämpningar.
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection e-post info@addmaster.co.uk eller besök 
www.addmaster.co.uk

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.