Brasilianska partnern Conquista Montanhismo lanserar kollektion med Polygiene Stays Fresh Technology

Publish date: 20 aug 2019

Klättrings- och utomhusföretaget Conquista Montanhismo är det ledande och mest namnkunniga varumärke inom outdoor-branschen i Brasilien, med den välkända och ikoniska klättraren Edemilson Padilha som grundare och VD. Deras produkter tillverkas i Brasilien och säljs i detaljhandel över hela Brasilien och online.

”Vi valde Polygienes luktbehandling både för den bevisat höga effektiviteten, och deras engagerade miljöarbete. Vårt företags värderingar är helt i linje med detta högt ansedda företags värderingar”, säger Edemilson Padilha, grundare och VD för Conquista Montanhismo. 

Lanseringen av kollektionen är planerad till augusti 2019 med ett antal behandlade artiklar som kommer att hålla sig luktfria och följa Polygienes motto “Wear More. Wash Less”, vilket sparar vatten och textilavfall och får plaggen att hålla längre. Strax efter lanseringen kommer Edemilson Padilha också att vara en av värdarna i den nya säsongen av den populära TV-serien ”Elementos extremos” (Extreme element) som visas på den progressiva TV-kanalen Canal Off.

”Brasilien är en ny och viktig marknad för oss och det är med stor tillfredsställelse vi nu startar ett samarbete med Conquista Montanhismo som vår första brasilianska partner. Vårt fokus är att inom en snar framtid kunna presentera ytterligare samarbeten med starka företag från den största ekonomin i Latinamerika”, tillägger Ulrika Björk, VD för Polygiene.

Conquista Montanhismo Logo

Om Conquista Montanhismo
Företaget grundades 1990 av unga människor som sökte äventyr och behövde utrustning, som på den tiden var mycket dyr och otillgänglig. Idag har de blivit ett riktmärke på utomhusmarknaden, där de inte bara förvandlar input till produkter utan också som en smältdegel av idéer med uppdraget att få människor att se kraften i äventyr. Företaget följer målet att skapa produkter som verkligen fungerar på berget och erbjuder komfort och säkerhet. De är det enda företaget i det brasilianska klätter- och bergsscenen som har certifieringen ISO 9001 och UIAA (International Union of Alpinism Associations). Fabriken ligger i staden Campo Largo, PR, Brasilien och produkterna tillverkas enbart lokalt. Conquista är ett företag som respekterar miljön, återvinner 100 % av avfallet som skapas i produktionen och använder bränslen som förorenar mindre. Så långt som möjligt använder de återvunna material vid tillverkning, såsom fleecestyg, tillverkade av PET-flaskor.

Grundare och nuvarande VD Edemilson Padilha har ägnat sig åt att klättra höga och utmanande berg och har under åren öppnat 150 klättringsrutter på flera kontinenter. Han driver företaget tillsammans med sin son Ian Padilha, också han klättrare, för att hålla arvet levande.

Besök dem på: https://www.conquistamontanhismo.com.br/

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/ 

Följ oss på sociala medier i Brasilien
https://www.instagram.com/polygienebrasil/
https://www.facebook.com/polygienebrasil/
https://www.linkedin.com/company/polygienebrasil/