Dcore storsatsar på Polygienes odörkontroll

Publish date: 27 sep 2016

Efter en tre år lång testperiod väljer det svenska fitnessklädmärket Dcore att satsa fullt ut på Polygienes metod för odörkontroll samtidigt som de breddar sitt sortiment.

Satsningen på luktkontroll innebär att klädtillverkaren Dcore behandlar omkring 90 procent av de träningsplagg som de producerar och säljer med Polygienes metod för odörkontroll. Dcore är framförallt kända för gym- och fitnesskläder som säljs på nätet. Nu breddar Dcore produktutbudet och kläderna kommer även att säljas via fysiska butiker som ett komplement till e-handel. 

– Jag är extremt nöjd med hur bra behandlingen fungerar för att ta bort oönskad lukt och hur miljövänligt Polygiene är jämfört med andra alternativ säger Adam Tell, vd på Dcore, som har övertygats om funktionen efter de omfattande testerna.  

Behandlingen är permanent och klarar minst hundra tvättar, trots att en mycket liten mängd silversalt används för varje behandling. Polygiene är den enda leverantören som garanterar funktionaliteten under hela plaggets livslängd. 

Polygienes behandling är godkänd av EU:s REACH, bluesign och Oeko-tex. En positiv miljökonsekvens av att använda Polygienebehandlade träningskläder är att de kan tvättas betydligt mer sällan. Något som bidrar till lägre vatten- och energiförbrukning och mindre slitage på kläderna, vilket i sin tur leder till att plaggen håller längre. 

– Det är ett utmärkt betyg att Dcore väljer att satsa på Polygiene, säger Christian von Uthmann, vd för Polygiene. Vi värdesätter långsiktiga kundrelationer och uppskattar det fördjupade samarbetet med kvalitetsvarumärket Dcore.  

Polygiene är global marknadsledare inom luktkontroll och har ett hundratal internationella premiumvarumärken som kunder; Adidas, Patagonia, Athleta och Salomon med flera.

Om Dcore
Dcore är ett svenskt fitnessklädmärke grundat 2006 av den fd personliga tränaren Adam Tell och säljs över hela världen genom stora webshoppar i sport & fitness segmentet. 

Mer om bluesign:                         
http://www.bluesign.com 

Mer om oeko-tex:                        
https://www.oeko-tex.com/en/business/business_home/business_home.xhtml 

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2016-09-27 kl. 07.45 CET.