Jonas Sjögren föreslås som ny ordinarie styrelseledamot i Polygiene AB (publ).

Publish date: 11 apr 2016

En majoritet av ägarna i Polygiene AB (publ) står bakom förslaget av Jonas Sjögren som ny ordinarie styrelseledamot.

Årsstämman i Polygiene hålls onsdagen den 11 maj 2016. En av punkterna är val av styrelse.

Aktieägare som tillsammans representerar mer än 60 procent av aktierna och rösterna i bolaget föreslår omval av Lennart Holm, Mikael Bluhme, Mats Georgson, Richard Tooby och Jonas Wollin som ordinarie ledamöter samt nyval av Jonas Sjögren som ordinarie ledamot. Per Palmqvist Morin har avbjöjt omval. Till styrelseordförande föreslås omval av Lennart Holm.

Information om ledamöterna som föreslås för omval finns i årsredovisningen och på www.polygiene.com/ir.

Jonas Sjögren, född 1974, har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Jonas Sjögren är vd för Discovery Networks Sweden, med övergripande ansvar för TV och online verksamheten för ett antal varumärken, bl.a. Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery, TLC, ID, Eurosport och Dplay. Jonas har mer än 15 års erfarenhet, i ledande befattningar, från mediabranschen.

”Jonas Sjögren är sällsynt väl lämpad som ledamot i Polygienes styrelse. Han har en djup kunskap och förståelse för media vilket är oerhört värdefullt för oss. Dessutom har han erfarenhet från företagsledning i en internationell miljö och är en omvittnat duktig och trevlig person, dessutom med ett brinnande intresse för outdoor sporter. Mitt i prick för Polygiene!” säger Lennart Holm, Styrelseordförande

För pressbilder och mer information ladda ner bolagsbeskrivningen på www.polygiene.com/ir