Mjukt möter hårt – och blir hållbart komplett

Publish date: 11 jan 2021

Sverige-baserade företaget Polygiene köper engelska Addmaster Holdings Limited – och blir därmed komplett inom antimikrobiella lösningar för såväl mjuka som hårda ytor. På årets näst sista dag sade en extra bolagsstämma enhälligt ”Ja!” till Polygienes köp av Addmaster Holdings Limited för köpeskillingen 374 milj kr.

”Skönt att få stämmans ja. Nu kan vi fokusera på att fusionera företagen och bygga upp organisationen. Vi kan tack vare köpet erbjuda marknaden en komplett lösning av antimikrobiella funktioner på såväl mjuka ytor, såsom textilier, som hårda, såsom golv, handtag och köks- och badrumsdetaljer i offentliga miljöer. Det medför bland annat minskat tvätt- och rengöringsbehov och därmed mindre miljöpåverkan”, säger Ulrika Björk, VD i Polygiene vars resa började efter Sars-pandemin 2004, då Perstorp-koncernen knoppade av verksamheten och gjorde Polygiene till ett eget bolag.

Bland Polygienes antimikrobiella och odörborttagande produkter ViralOff, BioStatic och OdorCrunch är det den första – som lanserades i våras – som utvecklas allra bäst. Inte undra på då den bryter ned virus såsom SARS-CoV-2, som orsakar sjukdomen COVID-19, till över 99 procent inom två timmar enligt en ISO-standard.

”Vår vision är att ändra industrin i grunden, dels genom att få konsumenten att ändra sitt beteende och tvätta mindre, dels genom att få industrin att anamma våra funktioner och därmed vara med och bygga ett mer hållbart samhälle med en mer långsiktigt hållbar konsumtion. Marknaden är enorm och väntas växa från tio till tjugo miljarder dollar den närmaste femårsperioden på global nivå*. Här vill vi vara en viktig och aktiv spelare – och vi hoppas få industrin med oss speciellt nu när vårt erbjudande blir ännu mer komplett.”

Paul Morris, grundare Addmaster lägger till: ”Vi ser fram emot att vara del av sammanslagningen av två dominerande spelare i segmentet för anti-mikrobiella behandlingar. Det blir ett starkt bolag som kommer att dominera segmentet och en aktör som kan erbjuda lösningar för alla sorters applikationer och addera ytterligare värde till våra kunder och en allmänhet med stor efterfrågan av skyddande produkter.”

För att se filmen om Polygiene (2,35 min), klicka här

 

Om Addmaster

Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högkvalitativa additiv till plast-, textil-, pappers-, färg- samt måleri- och beläggningsindustrin. De levererar additiv i form av masterbatch, flytande lösningar eller pulverform för alla sorters applikationer. Biomaster Antimicrobial Technology och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus, inklusive SARS-CoV-2. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection: +44 (0) 1785 225656 eller www.addmaster.co.uk

 

Presskontakt:

Ulrika Björk, VD Polygiene, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75

 

För pressbilder: https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och nyhetsbrev:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

*https://www.gminsights.com/industry-analysis/antimicrobial-textiles-market
  

 

Om Polygiene
Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.