Mobiltelefoner blir mer hygieniska med antimikrobiella skärmskydd

Publish date: 7 apr 2021

Marknaden för skärmskydd har ökat enormt de senaste åren, inte minst då medvetenheten om skadliga mikroorganismer på ytor man frekvent rör vid, har uppmärksammats. Det kinesiska företaget Guangzhou Ehang Electronics har i samarbete med Addmaster lanserat ett nytt sortiment av tillbehör för mobiltelefoner för att minska risken för kontaminering.

Ehang är främst specialiserat på härdat och flexibelt glas samt heltäckande skydd för mobiltelefoner. Tack vare de gemensamma insatserna från R&D-personal från Ehang och Addmaster har Biomasters antimikrobiella teknik framgångsrikt kunnat appliceras på skärmskyddsfilm. De har även lyckats utveckla en serie härdat glas, flexibelt glas, explosionssäker film, heltäckande skydd och andra antimikrobiella produkter med Biomaster.
 
”Marknaden för mobiltelefoner ökar kraftigt, och vi är mycket stolta över samarbetet med denna kinesiska partner och tillverkare av skärmskydd och tillbehör. Genom att Ehang tillför värde till sina produkter med Biomasters antimikrobiella skydd, får konsumenten en mer hygienisk mobiltelefon – en stor vinst för alla i dessa tider”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene. 
 
Biomasters antibakteriella skyddsfilm, som är testad på ett oberoende och externt institut enligt ISO 22196, hämmar tillväxten av skadliga mikroorganismer, vilket ger effektivt skydd dygnet runt under produktens hela livslängd. Ehang säger att de kommer att fortsätta att arbeta med Addmaster för att utveckla mer antibakteriella skärmprodukter för användare och marknaden. Ehang är baserat i Guangzhou i södra Kina och följer ett modernt produktionsledningssystem, har utrymmen som följer standard för klass 1000 renrum och har ISO 9001:2015 certifiering av sitt kvalitetshanteringssystem, utfärdad av TÜV Rheinland, Tyskland. 
 
Kevin Lan, R&D General Manager för Ehang säger: ”Det har varit en fantastisk erfarenhet av att arbeta med Addmaster. Vi har fått mycket stöd från deras team i Storbritannien och Kina och genom samarbetet med Biomaster stärker vi vårt åtagande att tillverka de mest hygieniska mobiltelefon-tillbehören som finns på marknaden idag.” 
 
Addmasters marknadschef Karl Shaw tillägger: ”Vi är mycket glada över att arbeta med den berömda kinesiska tillverkaren Ehang. I kombination med regelbundna rengöringsprotokoll ger deras pekskärmsskydd ett mycket säkrare alternativ för normal mobiltelefonanvändning.” 
 
För mer information besök Ehang webbplats. 
 
Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat. 

Presskontakt Addmaster 
Sandrine Garnier, verkställande direktör, sandrine.garnier@addmaster.co.uk, 
+44 (0) 7949 841 497

Presskontakt Polygiene 
Ulrika Björk, VD, ubj@polygiene.com, 070-921 12 75 
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina@polygiene.com, 070-816 21 96

 
För pressbilder, besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: 
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/ 

 
Om Addmaster 
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla applikationer. 
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial 
Protection skicka e-post till info@addmaster.co.uk eller besök www.addmaster.co.uk. 

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.