MP Activewear boostar sina träningskollektioner med Polygiene

Publish date: 22 feb 2022

MP Activewear, dotterbolag till MyProtein, världsledande online-varumärke inom kosttillskott och sportnutrition, lanserar nu Polygiene-behandlade träningskläder som ingår i deras premium-sortiment för löpning Velocity Ultra samt i Power Ultra-serien. I lanseringen ingår ett antal behandlade produkter i funktionsmaterial både för män och kvinnor, såsom sport-behåar, leggings, t-shirts, shorts och jackor. Allt är nu tillgängligt online.

Företaget är verksamt i över 70 länder och har en stor och växande community av kunder runt om i världen, samt aktiva idrottare och influencers.

Polygiene tillför nu värde till produkterna både vad gäller funktionalitet och hållbarhet. Användare kan nu känna sig säkra på att behandlade träningskläder håller sig fräscha under träning och därför kan tvättas mindre. Dessutom håller de längre, mindre mängd vatten och energi används och mindre mikroplaster hamnar i haven.

”På MP ligger hållbarhet i framkant i vår designprocess, så vi valde att samarbeta med Polygiene för att säkerställa produktens livslängd samt förbättra prestanda på våra plagg”, säger Jack Lamont, designchef på MP Activewear.

”Vi är mycket glada över att börja arbeta med MP och känner att vi delar samma värderingar när det gäller synen på hållbarhet. MP har byggt en imponerande verksamhet inom detta snabbt växande segment och vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap där vi kan tillföra värde och växa tillsammans”, avslutar Ulrika Björk, VD Polygiene.

För mer information och för att köpa produkter: www.mp.com

Om MP Activewear
Född som ett dotterbolag till det ledande online-varumärket inom kosttillskott, MyProtein, är MP:s uppdrag att göra prestandafokuserade träningskläder tillgängliga för alla. Med vårt ursprung i sport-nutrition är sport i vårt blod. Vi lever det, andas det och vi utövar det. 

MP och MyProtein är en del av The Hut Group (THG).

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, VD, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.