Ny teknisk direktör tillsätts på Polygiene

Publish date: 3 nov 2016

Polygiene, marknadsledande ingredient brand inom luktkontroll och Stay Fresh-lösningar har utsett Paul Middleton till teknisk direktör för textilapplikationer.

I den nya rollen kommer Paul att arbeta nära företagets varumärkespartners och ansvara för att säkerställa att Polygienes luktkontrollteknologi appliceras korrekt på partnervarumärkens tyger och därigenom öka slutkonsumentens upplevda värde av partnerprodukter som är behandlade.

– Pauls meritlista talar för sig själv. Han bidrar med över 30 års erfarenhet från textilindustrin i ett skede när vi som företag expanderar för att möta en ökad global efterfrågan genom att stärka vår internationella organisation. Våra partner, potentiella kunder och de branscher och marknader som Polygiene levererar tjänster till kommer att kunna dra stor nytta av Polygienes tekniska innovationer under Pauls ledning, säger Christian von Uthmann som är vd för Polygiene.

Innan Polygiene arbetade Paul som utvecklingschef på Courtaulds, Storbritanniens största tillverkare och återförsäljare av strumpor. I mer än tio år var Paul engagerad i att utveckla nya garn, mönsterkonstruktion, processledning, speciella tillämpningar på produkter som exempelvis antibakteriell odörkontroll och nya efterbehandlingsmetoder. Paul har även arbetat som färgerichef och teknisk chef inom textilindustrin.

– Det ska bli fantastiskt spännande att börja på Polygiene. Under de tre senaste decennierna har jag ansvarat för både kvalitet och produktivitet för flera olika tekniska projekt, och för dialogen mellan berörda intressenter för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag ser fram emot att tillföra min yrkeskompetens och erfarenhet till Polygiene och driva arbetet med att utveckla varumärket genom de bäst beprövade metoderna på marknaden, säger Paul Middleton.

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2016-11-03 kl. 07.50 CET.

För pressbilder och mer information besök http://www.polygiene.com/ir