Polygiene behandlar ansiktsmasker från Carbonado med ViralOff

Publish date: 26 maj 2020

Det indiska varumärket Carbonado har precis lanserat AerFit NEO ansiktsmasker med Polygiene ViralOff® – textile treatment technology.

Företaget kommer att placera order i volymer från 500 000 till en miljon (1 000 000) ansiktsmasker de kommande tre till sex månaderna, och har ett brett distributionsnätverk av flera detaljhandelskedjor i Indien, Bplugd webbutik och Amazon, bland andra. 

Carbonado, det indiska företaget Bplugd IoTs flaggskeppsmärke, är en prisbelönad tillverkare av högteknologisk urban mobilitetsutrustning. Med tanke på den extrema situation som världen står inför, har Carbonado nu också lanserat AerFit NEO – ett filtrerande andningsskydd (ansiktsmask) som kan återanvändas.


 

”Mer än någonsin finns det ett globalt behov av produkter med en antiviral behandling som är pålitlig och effektiv. Vi vill att våra AerFit-andningsskydd inte bara skyddar människor utan också ger en känsla av att de kan andas lätt och säkert. Det är därför Carbonado (Bplugd) har valt att samarbeta med ett så namnkunnigt och trovärdigt varumärke som Polygiene, så att slutkunderna verkligen kan andas ut med en frisk suck av lättnad!”, säger Pradeep Reddy, grundare av Bplugd IOT.

”Tack vare en förstärkning på både teknik- och försäljningssidan i Indien, samt fokuserat arbete under det senaste året, har efterfrågan ökat markant. Med Covid-19 pandemin ser vi ett ökat antal förfrågningar kring ViralOff, och ett antal nya indiska partner som kommer ombord – Carbonado av Bplugd IoT är ett bra exempel på detta. Indien har en enorm inre marknad och är också ett viktigt produktionscentrum globalt”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

Om Bplugd IoT
Vi tror på att skapa banbrytande redskap för urban rörlighet och personlig skyddsutrustning med målet att förbättra människors liv samtidigt som den futuristiska designen ger användaren en känsla av funktion, kvalitet och trendkänsla. Denna målsättning gav oss priset ”Den bästa designade livsstilsprodukten”vid CII Design Excellence Awards 2019.

Vi är stolta över att kunna skapa produkter som är hållbara, återvinningsbara och som bygger på en cirkulär ekonomi, och samtidigt eliminera avfall samt säkerställa en kontinuerlig återanvändning av resurser.

IOT=Internet of Things.