Polygiene behandlar halsdukar i kashmir från EZMA med Viraloff

Publish date: 16 jun 2020

Indiska varumärket EZMA är ESSMA-koncernens specialistföretag för kashmir. De tillverkar alla typer av kashmirprodukter inklusive halsdukar, sjalar, slängkappor, mattor och filtar. Tillsammans med Polygiene kommer de nu att erbjuda ViralOff®-behandlade kashmirprodukter. Samarbetet startar med en premiumkollektion av exklusiva halsdukar.

”Ett strategiskt partnerskap med Polygiene ger EZMA möjligheten att erbjuda sina kunder en känsla av trygghet och säkerhet genom att använda produkter med ViralOff, som redan är ett etablerat varumärke inom sitt specifika område. Detta är viktigt särskilt nu i en post-Covid-värld” säger Mr Sameer Mehra, VD för EZMA. 

”Samarbetet med EZMA är vårt genombrott inom kashmir”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene. ”Att behandla halsdukar med ViralOff är logiskt, då de ofta bärs nära ansiktet men utöver de antivirala egenskaperna behöver de tvättas mer sällan och därför kommer dessa vackra kashmirtyger att bevaras längre. Vi räknar med att expandera i EZMAs övriga kollektioner framöver.”

ESSMA Group grundades 1983. EZMA, koncernens specialistdivision för kashmir, startade 2002. EZMA arbetar med ett vertikalt integrerat tillverkningssystem från kardning till kamning; specialspinning, vävning på traditionella Kaani- eller vävning för hand, komplexa dobbys, ultramoderna vävsystem. Varje process utförs till perfektion inom de produktionsanläggningar som ägs av koncernen. EZMA är förmodligen den enda textilfabriken i världen som innehåller sex århundraden av vävteknik från traditionellt till toppmoderna system samtidigt.

ViralOff är inte avsedd att förhindra sjukdom, den används för att skydda den behandlade produkten.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/