Polygiene fyller på med Diesel – unikt avtal börjar med fem kollektioner plus sportkläder

Publish date: 30 jun 2020

Diesel Sports kommer att arbeta med Polygiene från SS21 med Stays Fresh i större delen av kollektionen, och för vissa produkter också med ViralOff®. Diesel Jeans har tecknat ett kontrakt med oss om att arbeta med ViralOff i unik kombination med Odor Crunch för SS21 exklusivt i flera kollektioner. Det initiala samarbetet gäller minst fem kollektioner.


 

Diesel är ett ”powerhouse” inom mode, känt för denim och banbrytande urbana kläder, och sedan starten för 40 år sedan har Diesel expanderat från en specialiserat jeansmärke till ett bredare och mer omfattande livsstils-varumärke. Nu tillverkar de produkter över hela livsstilsspektrumet; från barnkläder, över dofter, klockor och smycken, glasögon, till möbler. Diesel är idag en del av OTB-gruppen (Only The Brave) med en årlig omsättning på 1,5 miljarder euro.

ViralOff-behandlingen minskar virus på textilierna, vilket också innebär att de behöver tvättas mindre ofta. Detta i sin tur får kläderna att leva längre. Att hoppa över varannan tvätt på ett par jeans kommer att minska dess miljöavtryck avgörande. Tillsatsen av Odor Crunch i denim kommer också att göra dem skyddade från omgivande lukt. Resultatet? De perfekta jeansen – ingen lukt och inget behov av tvätt.

Diesels grundare, Renzo Rosso sa i Vogue för några veckor sedan, ”att genomföra den hållbara processen kommer att bli ett av våra största åtaganden framöver; vi vill bli ett företag med de bästa metoderna för hållbarhet: verkliga, certifierade och ärliga.”

De är helt klart det enda varumärket inom mode som gjort en resa från casual till lyx, Diesel har alltid varit i framkant både med produkter, teknik och varumärkes-kommunikation. ”Precis som Polygiene är Diesel ett varumärkesdrivet företag. Vi delar idén om att du gör något stort, som du sedan gör till ett ännu mer fantastiskt varumärke. Det känns som en perfekt matchning”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene.

Om Diesel
Under de senaste 40 åren har Diesel varit en ledande pionjär inom denim och casual fashion, som rört sig utanför och före trenderna i branschen, tagit ledningen i premium casual wear-världen, och blivit ett reellt alternativ till traditionell lyx. Diesel står för passion, individualism och självuttryck. Genom åren har Diesel fulländat denim och tagit det till en högre nivå med produkter som tagits fram av denimexperter med öga för det experimentella och som utmärker sig i design, konstruktion och behandlingar. Idag tillämpar Diesel sin expertis och sitt djupa intresse för forskning i många olika kategorier, vilket skapar ett genuint livsstilserbjudande. Utbudet av kompletterande produkter inkluderar barnkläder, dofter, klockor och smycken, glasögon, möbler, i samarbete med ledande aktörer inom licensiering.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/