Polygiene går till sängs med BEDGEAR® och minskar behovet av att tvätta sängkläder

Publish date: 16 okt 2020

BEDGEAR® är ett amerikanskt företag som är ledande inom bäddtextilier. Tillsammans med Polygiene lanserar de nu en ny Germ Shield® Protector behandlad med Polygienes anti-mikrobiella teknologi som hämmar 99% av mikrober och bakterier i textilier. Detta är en del av BEDGEARS långvariga engagemang för att skapa rena och säkra produkter som ger en hälsosam sömnmiljö. Centralt för Polygiene är deras beprövade teknik som minskar uppbyggnaden av mikrober, bakterier och lukt.

”Konsumenten har en ökad medvetenhet om hygienisk sömnmiljö på grund av COVID-19 pandemin” säger Eugene Alletto, CEO och grundare av BEDGEAR. ”Varken BEDGEAR eller Polygiene vill dock dra nytta av konsumenternas rädsla med ogrundade påståenden. Båda företagen betonar vetenskap, sanning och öppenhet.”Polygiene använder de bäst fungerande teknologierna som är Bluesign® certifierade, vilket innebär att de uppfyller strikta oberoende miljö- och produktlivscykelstandarder. De har också ett certifikat från OEKO-tex® som garanterar frånvaro av ohälsosamma kemikalier.

”Polygiene tror starkt på data, vetenskap och genuin forskning och kommer alltid att vara en pålitlig och ansvarstagande partner på alla sätt”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene. ”Polygienes teknologi med BEDGEAR’s Germ Shield® Protector neutraliserar säsongsinfluensavirus, bakterier och därmed lukter på ett säkert sätt”, avslutar hon.

”Både BEDGEAR och Polygiene är ledande varumärken i sina kategorier och jag kan inte tänka mig ett mer passande partnerskap. Vi är stolta över att ha blivit utvalda som partner till BEDGEAR”, säger Bobby Howell, Commercial Director Polygiene North America.

Andra sängklädestillverkare fokuserar på att tillämpa anti-mikrobiell behandling bara i sina madrasser medan BEDGEAR’s Germ Shield Protector placeras över ett vanligt madrasskydd, vilket resulterar i en renare och hälsosammare sömnmiljö.

Partnerskapet är exklusivt och har ett uppskattat ordervärde på 500 000 USD årligen för Polygiene.

Om BEDGEAR®

BEDGEAR erbjuder madrasser, kuddar, lakan, filtar, sällskapsdjurssängar samt rese-, barn och babyprodukter som ofta har avtagbara och tvättbara täcken för att upprätthålla en ren och hälsosam sömnmiljö. BEDGEAR är representerat i mer än 4000 butiker över hela världen och har tjänat mer än 220 amerikanska och världsomspännande patent, varumärkesregistreringar och pågående ansökningar. Sleep Fuels Everything®! Läs mer på bedgear.com.

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 oktober 2020 kl. 08.00 CET.

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com eller kontakta:

Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.