Polygiene Group ingår avtal med ny distributör i Kina

Publish date: 15 feb 2023

För att accelerera aktiviteterna i Kina har Polygiene ingått avtal med kinesiska distributören Suzhou Standing Textile Technologies Ltd i Kina. STT är väletablerad som textilleverantör för såväl lokala som internationella varumärken. Samarbetet är ett led av bolagets breddade strategi i Kina, att välkomna distributörer som ny säljkanal inom segmentet Freshness.

En del av bolagets nya tillväxtstrategi i Kina är att öppna upp för distributörer som ny säljkanal vilket tidigare endast funnits tillgängligt för hårda ytor. Genom att inleda samarbete med lokala, erfarna distributörer, med redan väletablerade kontakter inom samma målgrupp, kan Polygiene med små investeringar få tillgång till en betydligt större säljstyrka med bibehållen service och support från Polygienes lokala team i Kina.

“Polygiene fokuserar på utveckling av anti-bakteriella teknologier med uppmaning om ”WearMore WashLess” för att göra plaggen mer hållbara. De tänker ur slutkonsumenternas perspektiv, och vi delar samma vision vilket i slutändan bidrar till en win-win situation för båda parter”, säger Sunny Yung, General Manager för Suzhou Standing Textiles and Technology.

”STT kan via sitt gedigna kontaktnät och redan befintliga fotfäste i marknaden hjälpa Polygiene att nå en snabbare tillväxttakt på den kinesiska marknaden” kommenterar Ulrika Björk, VD Polygiene Group. ”Avtalet med STT som tecknades under 2022 har redan utvecklats mycket positivt på kort tid. Jag ser framemot att fördjupa relationen ytterligare under kommande år, och tidpunkten är perfekt nu när Kina återigen öppnar upp efter ett par av år av nedstängningar”, avslutar hon.

STT har på mycket kort tid intagit en plats som en av bolagets största kunder inom Freshness. De har redan hunnit leverera till internationella kunder som FILA, men även till kända lokala tillverkare som Shenghong Holding Group som tillverkar för alla premiumbrands i Kina.