Polygiene lanserar förbättrad ViralOff-teknologi med livstids tvättbarhet av behandlade plagg

Publish date: 16 nov 2020

Polygiene lanserar sin vidareutvecklade version av ViralOff®, med livstids tvättbarhet av behandlade plagg[1 ]med bibehållen effekt mot SARS-CoV-2 – en minskning av mer än 99% av virus i materialet inom två timmar[2]. Detta resulterar också i produkter som håller längre, vilket innebär en minskad miljöpåverkan. Den nya versionen används redan av ett antal partners och kommer att kunna levereras i stora volymer i januari 2021.

”Det har varit en viss förvirring på marknaden angående påståenden om tvättbarhet som felaktigt bygger på tester som inte är antivirala, utan antibakteriella. Vi har därför utvecklat en behandling som ger en antiviral effekt enligt den globala teststandard ISO18184:2019 (Bestämning av antiviral aktivitet hos textilprodukter) och verkligen uppfyller de antimikrobiella och antivirala påståenden som vi gör ”, säger Daniel Röme, Chief Technology Innovation Officer på Polygiene.

”Efterfrågan har varit stor från mode- och livsstilssektorn på en förbättrad version av Polygiene ViralOff som har tvättbarhet under hela plaggets livslängd med bibehållen stor minskning av virus. När pandemin nu utvecklas verkar det finnas en enighet om att antimikrobiella material kommer att vara det ’nya normala’ framöver, i olika produkter såsom kläder, väskor, föremål man ofta tar i, rengöringsprodukter, produkter för hemmet med mera. Detta oavsett de vaccin som håller på att utvecklas, vilket vi hoppas kommer att sätta stopp för eller bromsa denna globala pandemi. Jag tror att denna funktion kommer att värdesättas av många människor, när världen öppnar upp igen”, avslutar Ulrika Björk, VD Polygiene.

Vi anser fortfarande att färre tvättar är bra. Men vi vill också se till att produkter som behöver tvättas, behåller sin effektivitet, får en längre livstid och inte kastas i förtid.

 

Polygiene ViralOff är en antimikrobiell behandling för textil och andra produkter som skyddar den behandlade produkten från bakteriell och viral kontaminering. Den är inte avsedd att bota eller förhindra sjukdomar.

1 Definitionen på livstids tvättbarhet är 30 tvättar.

2 Polygiene ViralOff® minskar testade virus med mer än 99% på materialet inom två timmar enligt internationella teststandarden ISO18184: 2019 på SARS-CoV-2. Tvätt enligt standarden BS EN ISO 105 – C08 (polyester).

 

Presskontakt: Ulrika Björk, ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.