Polygiene och Skywalk inleder nytt lovande samarbete

Publish date: 23 jul 2020

Den Indien-baserade textiltillverkaren Skywalk International är ny partner till Polygiene och kommer att behandla både textilier och ansiktsmasker med Polygiene ViralOff®. Ordervärdet beräknas ligga mellan 150 000 USD och 200 000 USD per år.


 

Skywalk har snabbt svarat mot behovet av antiviralt behandlade ansiktsmasker med distribution via egen e-handel. De kommer också att tillhandahålla bomulls- och polyestertyg behandlade med ViralOff. ”Polygiene är ett välkänt och pålitligt varumärke och är världsledande på antivirala behandlingar för textil. Människor är uppmärksamma och mer medvetna om att skydda sig från virus och Polygiene har svaret med en lösning för att eliminera virus samt minska överföring av virus från textilier”, säger Yasser Iqbal, marknadschef för Skywalk.

Oro över virus-smitta leder också till överdriven tvätt och att ansiktsmasker och kläder slängs i onödan. Med ViralOff reduceras mängden virus till bara en bråkdel av en procent på under två timmar, vilket i princip resulterar i en produkt som ständigt reducerar mängden virus och bakterier i tyget. Detta minskar belastningen på miljön avsevärt. ”När pandemin sprider sig – vi har nu cirka 1,2 miljoner fall även i Indien – ökar också medvetenheten i samhället”, säger Vishal Bhandari, teknisk chef och kommersiellt ansvarig för Polygiene i södra Asien. ”Vi måste alla göra vad vi kan för att möta den här situationen och Skywalk hjälper definitivt till i kampen mot den mörka sidan.”

Gruppen av partners som tillverkar ansiktsmasker med ViralOff ökar ständigt och utöver Skywalk International så har även Royal Enfield nu börjat tillverka ansiktsmasker. Turkiska MyMaske, H.A.D. och P.A.C. snoods från Tyskland, holländska Senscommon och Xindao samt brittiska P&S Healthcare and Bumpaa, kan även de läggas till listan. NZ Sock Company är först ut med en ansiktsmask gjord i en blandning av merino-ull och La Sportiva, partner sedan länge, säljer även sin tekniska ansiktsmask Stratos med ViralOff.

ViralOff är inte avsedd att förhindra sjukdom, den används för att skydda den behandlade produkten.