Polygiene och TK-Domashniy Tekstyl signerar distributörsavtal – startar med en miljon ansiktsmasker och 100 000 skyddsdräkter

Publish date: 17 jul 2020

Polygiene och TK-Domashniy Tekstyl, hemtextilföretag från Ukraina, har signerat ett exklusivt distributörsavtal för den ukrainska marknaden.

TK-Domashniy Tekstyl är en dominerande aktör inom hemtextil, som arbetar med alla nivåer i denna sektor, från råmaterial, legoproduktion till över 5000 konsumentartiklar, med export till ett flertal länder utanför Ukraina. De är även den ledande leverantören av textilprodukter till Ukrainas regering och det enda företaget med produktion av skyddsdräkter i Ukraina.

Samarbetet börjar med en initial volym på 1 miljon ViralOff®-behandlade ansiktsmasker och 100 000 skyddsdräkter. Men Polygiene och TK- Domashniy Tekstyl ser mycket fler möjligheter, både i form av ett bredare sortiment av produkter samt samarbeten med tredjeparts-kunder i regionen.

”Genom att addera TK-Domashniy Tekstyl till vårt distributörsnätverk får vi en mycket bra representation i regionen”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene. ”Då de är vertikalt integrerade och har access till både den offentliga och privata marknaden, är de en perfekt inkörsport för oss.”

”Vi ser ett stort intresse och har redan en strategi för distribution av ViralOff-behandlade textilier”, säger Volodomyr Martsenyuk, VD för TK-Domashniy Tekstyl. ”Vi försörjer både den offentliga ukrainska marknaden genom statliga program, och kommersiella partners samt direkt till konsument och ser att det finns en relevans på varje nivå.”

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/