Polygiene: Partner lägger order för 55 000 operationsdräkter

Publish date: 25 mar 2020

Denna initiala order av operationsdräkter kommer att behandlas med Polygiene biostatic stays fresh technologi, som är aktiv mot både bakterier och virus*.

Denna vecka har produktionen dragit igång igen för sportklädestillverkaren O’Neills på Nordirland. De fick en förfrågan från den lokala hälsomyndigheten då det var allvarlig brist på operationskläder i området, och hela produktionsupplägget löstes under helgen.

”Polygienes antibakteriella behandling som O’Neills använder för sportkläder visar sig fungera utmärkt även för kirurgkläder”, säger VD på O’Neills, Kieran Kennedy. ”Jag tror att vi kommer att se en ökad efterfrågan framöver, och vi kommer att göra allt vi kan för att leverera. Det är det vi kan bidra med.”

”Vi ser fram emot att kunna hjälpa till i kampen mot denna globala pandemi och det är positivt att se hur industrin snabbt kan ställa om och möta en ny sorts efterfrågan och leverera medicinskt material. Vi ser den här utvecklingen bland flera av våra partners, alla vill bidra med det de kan, och vi är stolta att vara en del av det”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

* Studies were conducted by the Beijing Institute of Microbiology and Epidemiology, Prof. and Head of Department of Epidemiology Wuchun Cao, M.D., Sc.D., a similar study showing similar results was also made by the UK Health and Safety Laboratory.