Polygiene ViralOff i personliga skyddskläder, ansiktsmasker och overaller från JCT Limited, en ny indisk partner

Publish date: 21 apr 2020

JCT Limited kommer tillsammans med Polygiene att lansera personlig skyddsutrustning såsom VB-GO® Hazmat Suits, ansiktsmasker och overaller, som alla kommer att vara behandlade med Polygiene ViralOff® Antiviral Treatment Technology.

JCT Limited, som etablerades 1946, är idag en av Indiens största tillverkare av textilier med blandad komposition, och producerar bomull och syntetblandningar, tekniska tyger, arbetskläder, sportkläder, sjukvårdskläder, ready-to-wear och fibertråd för en mängd olika applikationer.

“JCT kommer även att använda ViralOff teknologin för att ta fram arbetskläder, skyddsutrustning inom vården, skoluniformer och ett antal andra produkter med förstärkta hygien- och skyddskrav. Vi ser idag, mer än någonsin tidigare, att kläder med anti-infektionsbehandlingar kommer att bli en norm framöver”, fastslår Ms. Priya Thapar, Director Strategic Business Development, JCT Limited.

“Som en av pionjärerna inom indisk textilindustri har JCT utvecklat ett antal nya teknologier. Vi har nyligen fått uppdraget att utveckla personlig skyddsutrustning, i form av sk Hazmat suits, för indiska staten med en skyddsnivå som är högre än den standard man normalt brukar kräva. Denna utrustning kommer att användas av insats- och sjukvårdspersonal som arbetar för att hantera Covid-19 pandemin”, säger Ms. Thapar.

”Vi känner oss hedrade och priviligierade att kunna presentera vårt partnerskap med Polygiene och samtidigt kunna erbjuda ViralOff-teknologin till våra kunder. Vi kan på det sättet adressera behovet av plagg som står emot bland annat virus och bakterier, något som vi ser kommer att vara ett krav för kläder och arbetskläder efter att Covid-19 pandemin lugnat ner sig. Samarbetet med Polygiene gör det även möjligt för oss att erbjuda anti-infektionsbehandlade tyger och personlig säkerhetsutrustning som även är hållbar och miljövänlig. Jag är övertygad att vårt samarbete kommer att ge synergieffekter där vi tillsammans kan ta fram produkter som svarar mot de nya krav som ställs globalt”, avslutar hon.

“Vi är stolta över att kunna förse JCT Limited med ViralOff i detta akuta läge. JCT Limited är en idealisk och stark partner för oss på den växande indiska marknaden. Vi ser fram emot att expandera tillsammans inom segmentet skyddskläder, och ser detta som ett långsiktigt och strategiskt samarbete”, säger Ulrika Björk, CEO, Polygiene.

JCT har lagt en initial order på 0,8 MSEK.

Om JCT Limited
JCT Limited grundades 1946 av Lala Karam Chand Thapar, och är ett av de mest tongivande företagen i Thapar-gruppen. De är en av de ledande tillverkarna av textilier och fibertråd i Indien, med en årlig omsättning på 100 miljoner USD (2018/19). För mer information: www.jct.co.in

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/