Polygiene ViralOff teknologi först ut i produkter från Maloja och andra globala varumärken

Publish date: 28 apr 2020

Polygiene, världsledande varumärke inom luktkontrollteknologi ser fortsatt intresse för den nylanserade produkten ViralOff®, antiviral treatment technology, som reducerar över 99% av virus inom två timmar*, på ett behandlade tyg. ViralOff lanserades den 7:e april, och kan redan nu presentera behandlade produkter från flera partners.

Med ViralOff får varumärken en teknologi som appliceras på textilier i kläder, utrustning eller accessoarer för att minimera risken att få virus i tyget. Behandlingen som produceras i EU, appliceras oftast i slutfasen då ett tyg produceras. Den har testats mot Influenza A, fågelinfluensa, Norovirus och Corona (SARS) genom åren och har visat över 99% reduktion av virus i samtliga fall.

Maloja, som varit partner med Polygiene sedan 2009 har kunnat ställa om sin europeiska fabrik och producerar nu ansiktsmasker med ViralOff. Det kommer att finnas två modeller, varav den första, Reusable Mask 2.0, kommer att lanseras i maj. Masken består av ett trelagers polyestertyg som andas, samt näsklämma och resårband så att den sitter skönt runt huvud och nacke. Masken omsluter ansiktet helt och kan användas med glasögon och hörselskydd. Den kommer att säljas online och i utvalda butiker globalt, är tillgänglig i flera färger och kommer att kosta 50 euro för ett 5-pack i butik. Senare i maj kommer även masker med Malojas mönstrade tyger, Reusable Mask 3.0 att finnas till försäljning.

Sven Kohler, produktionsansvarig på Maloja noterar: “Som ett sportvarumärke arbetar vi nästan dagligen med funktionella tyger och behandlingar. När vi började utveckla maskerna kom vi snabbt fram till att vi måste göra samma ansträngning för att ta fram dem som vi gör med alla våra funktionskläder. Vi tycker därför att en trelagers-konstruktion samt ViralOff-behandling, ger en kompromisslös, överlägsen funktion.”

Den spanska partnern General Tactic, som förser utryckningspersonal i Spanien och USA med kläder och tyger har också snabbt kunnat anpassa sin produktion och levererar nu ansiktsmasker med ViralOff till insatspersonal i de två länderna.

Ytterligare europeiska varumärken som använder ViralOff är bland annat tyska varumärket Everbasics, som lanserar en scarfmodell som ger skydd för både näsa och mun. Det polska varumärket Lekko, har snabbt anpassat sig och erbjuder nu ett antal produkter med ViralOff som kan användas i miljöer där man behöver ett utökat skydd. Ytterligare varumärken är tyska Spira Protekta och UK-baserade Screenworks, som kommer att lansera både ansiktsmasker och nackskydd.

Utanför Europa har Polygiene lanserat masker med Litume från Taiwan och det nya varumärket Airgill från Sydkorea, samt JCT Limited från Indien som erbjuder ViralOff i skyddskläder och ansiktsmasker. I USA har partners ARSV stoppat sin klädproduktion för att istället tillverka ansiktsmasker, och för varje såld mask så doneras en mask till sjukvårds- och insatspersonal. Över 12 000 masker har redan donerats.

Med ytterligare partners i pipeline, ständiga förfrågningar och stor efterfrågan, beräknar Polygiene att nå stora volymer inom en snar framtid. Företaget är stolt över att kunna återvända till sitt ursprung där allt började – i kampen mot SARS-utbrottet 2004.

Ulrika Björk VD Polygiene avslutar, ”Vi har ett högt tryck med mycket förfrågningar både från lokala och globala, befintliga och nya kunder, och ser en fortsatt ström av leveranser framöver till företag som ställer om sin verksamhet för att tillverka produkter till bland annat vården och andra sektorer där det finns behov.”

För mer information om ViralOff, besök polygiene.com.

För mer information om varumärkena:

https://www.maloja.de/collection/index.php
https://generaltactic.com
https://behelfsmaske.everbasics.de/collections/community-masken-mit-viraloff®technologie
https://lekkowear.pl
https://www.spira-protekto.de
http://www.litume.com
https://asrv.co

* ISO18184:2019, ATCC VR-1679 (H3N2)

Om Maloja
Maloja är ett ledande sportvarumärke inom outdoor, för aktiviteter såsom mountainbiking, landsvägscykling, längdåkning, klättring, topptursskidåkning, freeriding och löpning. De har 900 återförsäljare i 26 länder med flaggskeppsbutiker i München, Aschau, Freiburg, Oberstdorf, Wiesbaden, Innsbruck (Österrike), Stowe (USA) och Seoul (Korea). Idag utvecklas och lanseras 800 nya modeller varje år, varav 70% av Malojas produkter görs i Europa och 30% i Kina. Funktionskläderna är till största delen producerade av VioModa i Bulgarien. Företaget grundades 2014, är ett dotterbolag till Maloja, och har idag 250 anställda.   

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/