Varumärket Är lanserar första FFP2-certifierade andningsskyddet som kan användas flera gånger

Publish date: 9 nov 2021

Är, det tjeckiska premium-varumärket för accessoarer lanserar en FFP2-certifierad mask som kan återanvändas med Polygiene ViralOff[TM]-teknologi, för att skydda och självrengöra textilien med avseende på mikroorganismer. Andningsskyddet levereras också med ett ”antifog”- system.

Andningsskydd med FFP2-nivå erbjuder ett högre tvåvägsskydd, jämfört med kirurgiska masker, eftersom de filtrerar både inflöde och utflöde av luft. De är utformade för att skydda bäraren såväl som omgivningen. Det nya andningsskyddet förväntas bli mycket efterfrågat, på grund av FFP2-certifieringen, eftersom flera länder har strikta regler för vilken typ av ansiktsmasker som kan bäras i offentliga utrymmen.

De flesta medicinska andningsskydd som är FFP2-certifierade är av engångstyp, och kastas oftast efter endast en användning. Många länder känner en växande oro över den stora miljöpåverkan som användning av denna typ av masker ger. Bärare av den nya FFP2-certifierade andningsskydden från Är kan dock undvika dessa problem eftersom produkten kan återanvändas, tack vare behandling med Polygiene ViralOff-teknologi.

Polygiene ViralOff är en behandling av textilier och andra produkter som minskar mikroorganismer med över 99% på materialet*. Tekniken introducerades förra året som svar på den växande efterfrågan på antimikrobiella lösningar som Covid-19 utlöste. För att utveckla behandlingen återvände Polygiene till sina rötter – företaget startade inom hälso- och sjukvården 2006 under kampen mot sars.

Behandling med Polygiene ViralOff-teknologi ger extra skydd till Ärs FFP2-nivå andningsskydd, och innebär att den kan bäras gång på gång, utan att behöva kastas. Är har redan framgångsrikt introducerat en rad ansiktsmasker och handskar med Polygiene ViralOff. Deras designade FFP2 andningsskydd är det senaste tillskottet i produktsortimentet med denna teknologi.

Är säger att det valde att använda Polygiene-teknik eftersom det hjälper varumärket att sticka ut bland andra andningsskydd och ansiktsmask-producenter. ”Vi valde Polygiene för att vi vill arbeta med de bästa aktörerna och teknologierna inom EU”, säger Petr Liesner, grundare av Är. ”Polygiene ViralOff ger vår produkt den sista touchen som gör att vi sticker ut i förhållande till våra konkurrenter.”

Är FFP2-certifierad andningsskydd är tillverkat av ett lätt och bekvämt textil- och nano-membran och har en anatomisk form och näs-klämma, vilket garanterar en perfekt och tät passform över ansiktet samt ett ”antifog”-system. Den har också justerbara öron-band för att enkelt anpassa sig till bärarens unika huvudform.

”Vi är glada över att fortsätta och utvecklas med vår partner Är genom lanseringen av deras nya och unika FFP2 andningsskydd som ger ett mer hygieniskt skydd som kan användas flera gånger. Genom att se till att produkter kan användas längre fortsätter vi vårt uppdrag att minimera mängden engångsartiklar och förhindra att varor slängs i förtid – vi kan på så sätt bidra med ett mer hållbart alternativ”, kommenterar Polygienes Haymo Strubel, VP Commercial Operations EMEA.

Är FFP2-certifierade andningsmasker kan nu köpas online. För mer information: arfacemask.com

Presskontakt Är Simon Jun, simon.jun@arfacemask.com

Presskontakt Polygiene Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

*99% på materialet på två timmar enligt internationell standard ISO18184 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).
Polygiene ViralOffTM förhindrar inte sjukdomar utan skyddar det behandlade materialet.

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.