YKK och Polygiene sätter stopp för virus i blixtlås

Publish date: 22 sep 2020

I den nuvarande situationen med Covid-19 söker både konsumenter och varumärken nya lösningar. Konsumenter är oroliga över virus även när de shoppar, och marknader som Italien kräver till exempel desinfektion av kläder innan de säljs. YKK har utvecklat en serie blixtlås med tejp behandlad med Polygienes ViralOff®, som i själva verket gör dessa delar självrengörande.

YKK har alltid varit trogen filosofin ”Cycle of Goodness”, där företagets ansvar, öppenhet och respekt för andra är med i varje affärsbeslut, och fokuserar nu även på vad en detalj som en dragkedja kan bidra med. De kemiska komponenterna i behandlingen är hållbara och ViralOff uppmuntrar även till en minskning i tvättfrekvens för kläder, vilket förlänger livscykeln och minskar förbrukningen av energi, vatten och kemiska tillsatser.

”Dragkedjan är huvudpersonen i mottot som kompletterar YKK-logotypen ’Little Parts, Big Difference’ – och är det motto som gruppen följt i mer än 80 år”, säger Enrico Degara, CSO (Chief Sustainability Officer) på YKK ITALIA s.p.a.

”Det kan vara en liten detalj, men en viktig detalj. Även om vi aldrig gör anspråk på att skydda något annat än själva produkten, är det självklart att en minskning av virus på en del som ofta berörs, som till exempel ett blixtlås, är bra. Vi ser en stor efterfrågan, och med lanseringen på Lineapelle kommer YKK att öka medvetenheten ytterligare kring den här typen av produkter”, säger Haymo Strubel, Commercial Director på Polygiene.

YKK presenterar sina första ViralOff®-blixtlås på den italienska mässan Lineapelle ”A new point of view”, 22-23 september 2020. (Lineapelle i Fieramilano Rho, Italien, paviljong 7, monter K12.)

För mer information om YKK

ViralOff är en antimikrobiell behandling som appliceras på textilier för att skydda den behandlade produkten från kontaminering.

Presskontakt YKK: Veronica Trezzi, veronica_trezzi@ykk.it

Presskontakt Polygiene: Mats Georgson, CMO, mats@polygiene.com, +46 70 656 48 90
 

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.