Zippsafe ökar hygienen för sina mjuka skåp med Polygiene ViralOff

Publish date: 19 aug 2021

Zippsafe®, det prisbelönta schweiziska företaget som har återuppfunnit omklädningsrummens låsbara skåp genom att byta ut hårda material som metall och trä mot smarta textilier, behandlar nu sina produkter med den antimikrobiella tekniken Polygiene ViralOff[TM] från det svenska företaget Polygiene®.

Kärnan i Zippsafes lösning utgörs av soft lockers textilpåsar som flexibelt kan anpassas i storlek till det som förvaras i dem, vilket gör att de bara behöver 30 % av utrymmet jämfört med ett klassiskt låsbart skåp. Kläder kan bekvämt hängas upp på en utdragbar hängare och låshanteringen är digitaliserad med Zippsafe Management System.
 

Lösningen har även inbyggd ventilation, vilket ger bättre hygien i omklädningsrummet och minskar risken för att rena arbetskläder kontamineras.

Företaget förbättrar nu hygienaspekten hos sina produkter ytterligare med Polygiene ViralOff en behandling för textilier och andra produkter som minskar mikroorganismerna på materialet med mer än 99%*.

Tekniken introducerades förra året som svar på den ökade efterfrågan på antimikrobiella lösningar som följde med coronapandemin. Polygiene återvände till sina rötter för att utveckla behandlingen – företaget började inom vårdsektorn 2004 i samband med kampen mot SARS.

Innerfodret på soft locker-påsarna i Zippsafes två huvudprodukter ZippSpace Pro och ZippSpace Regular behandlas nu med Polygiene ViralOff.

Zippsafe, vars lösningar används av anställda inom många sektorer inom tillverkning, vård och omsorg, säger att de valde att använda Polygiene ViralOff efter att de sett fördelarna med antimikrobiella textilier.

”Vi var redan från början övertygade om att vår smarta soft locker-teknik förutom den enorma utrymmesbesparingen även gav andra, mycket stora fördelar,” säger företaget. ”En av fördelarna var hygienen, eftersom det går att tvätta textilpåsarna i sin helhet om de är hårt smutsade. Förra året intensifierades diskussionen och vi började leta efter smarta antimikrobiella textilier. Det var då vi stötte på Polygiene”, säger Carlo Loderer     , CEO på Zippsafe och en av företagets grundare.

”Vi är glada att få göra denna resa tillsammans med Zippsafe och förse dem med en viktig funktion i deras produkter. Deras innovation har revolutionerat marknaden med en ny lösning på ett gammalt problem på bara några år – vi ser en stor potential i denna outnyttjade marknad under de kommande åren”, säger Haymo Strubel, VP Commercial Operations EMEA Polygiene.

 

ZippSpace Pro

(inklusive det digitala låset med RFID-teknik) och ZippSpace Regular (med analoga lås) påsar som behandlats med Polygiene ViralOff är tillgängliga för beställning nu. Om du vill ha mer information eller rådgöra med oss om hur du kan optimera och tänka nytt i medarbetarnas omklädningsrum ber vi dig att kontakta oss direkt. 

Mer information: https://zippsafe.com/eu_en/

*99 % av materialet på två timmar enligt den internationella standarden ISO18184:2019 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).

Polygiene ViralOffTM förhindrar inte sjukdom men skyddar det behandlade materialet.